Βαφές όπλων CERAKOTΕ

CERAKOTΕ η επανάσταση στη βαφή των όπλων

Τα κεραμικά υλικά, που αντικαθιστούν τα μέταλλα σε πάρα πολλές εφαρμογές όπου υπάρχει απαίτηση για μικρό βάρος , ιδιαίτερη υψηλή σκληρότητα και αντοχή σε καταπονήσεις, είναι τώρα στη διάθεση μας με τη μορφή μιας καινούργιας φιλοσοφίας βαφής που αναπτύχτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα όπλα στρατιωτικών τμημάτων που επιχειρούν σε ιδιαίτερα αντίξοο φυσικό περιβάλλον, τη κεραμική βαφή Cerakote.

Αποτέλεσμα ιδιαίτερα επίπονης επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη εταιρειών αιχμής, η Cerakote εφαρμόζεται τόσο στα μετταλικά μέρη του όπλου, ατσάλι, αλουμίνιο κλπ, όσο και σε οποιαδήποτε άλλο υλικό από το οποίο απαρτίζεται η οπλική κατασκευή όπως πλαστικό, ξύλο, πολυμερές κ. α. Έχοντας στη δομή της λιπαντικά στοιχεία, η βαφή Cerakote επιτρέπει στα κινούμενα μέρη του όπλου να λειτουργούν με ελάχιστο λιπαντικό με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η προσκόλληση σωματιδίων σκόνης από το περιβάλλον που προκαλούν φθορά όταν παγιδευτούν στο κλείστρο στα ελατήρια κλπ χαρακτηριστικό που έχει αποδειχθεί στη πράξη, ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτόματα στρατιωτικά όπλα με υψηλό κύκλο λειτουργίας (βολές ανά λεπτό).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστές οι εξαιρετικές αντοχές των κεραμικών υλικων στη διάβρωση, την υψηλή αντίσταση στη τριβή και την ιδιαίτερη επιφανειακή σκληρότητα και αντοχή στο χρόνο και όλα αυτά, σε βαθμό πρωτόγνωρο για ότι μέχρι τώρα γνωρίζαμε σχετικά με τη βαφή των όπλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα αποτελέσματα ελέγχων της βαφής Cerakote , του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποίησης, ASTM International , προκύπτει ότι οι αποχρώσεις για όπλα όπως η Cerakote Graphite Black έχουν αντοχή σε τέστ αλατονέφωσης 3500 ώρες ενώ η παραδοσιακή βαφή (Blueing) έχει ήδη υποστεί διάβρωση στις 6 ώρες ή ότι η απόχρωση ανοξείδωτου, Cerakote Stainless, μπορεί να αντέξει μέχρι 1000 ώρες στο παραπάνω τέστ, ενώ το πραγματικό ανοξείδωτο ατσάλι έχει ήδη αρχίσει να διαβρώνεται στις 6 ώρες.

Παρομοίως εντυπωσιακά, είναι και τα πειράματα του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποίησης πού αφορούν στην αντοχή της Cerakote στη σκληρότητα, στην αντίσταση στη τριβή και την αντοχή σε κάμψη και εφελκυσμό, όπου η Κεραμική βαφή ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε είδος βαφής όπλων είχαμε στη διάθεση μας μέχρι σήμερα. Η Cerakote μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους όπλο καινούργιο ή παλαιότερο και σε κάθε επιφάνεια μεταλλική, ξύλινη ή συνθετική, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε διαφορετικά χρώματα στο ίδιο όπλο, όπως για παράδειγμα να βάψουμε μία κάννη σε μαύρο χρώμα, γυαλιστερό ή ματ, και να δώσουμε στη βάση του ίδιου όπλου μία γκρί απόχρωση, σαν εκείνη του τιτανίου, ή μια εμφάνιση ανοξείδωτου ατσαλιού, με ιδιαίτερα όμορφο αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, το πολύ μικρό πάχος επιφανειακής επικάλυψης (0.001' inches) έχει σαν επακόλουθο να διατηρούνται ευδιάκριτα τα στοιχειά του όπλου και τα τυχόν σκαλίσματα.

Όπλα καινούργια ή παλαιά ή ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, αξιοποιούνται έτσι με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η κεραμική βαφή θα τους δώσει ακριβώς την εμφάνιση που θέλουμε, παρατείνοντας την απόλαυση της χρήσης τους για πολλα χρόνια.

Δείτε το virtual Χρωματολόγιο


cerakote


cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote
cerakote